Vita nätter i Sankt Petersburg

Vita nätter i Sankt Petersburg

Vita nätter i Sankt Petersburg

2

8 steg att laga

15 ingredienser

40 min + 2 h kyltid

En ljuvligt god tryffeltårta med vispad grädde och varma hjortron. Godare än så här blir det inte!

Ingredienser

portioner12 portioner

Chokladbotten

  • 150 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kakao
  • 1 krm flingsalt

Tryffel

  • 1,5 msk smör
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 50 g mjölkchoklad, hackad
  • 0,5 krm chiliflakes (valfritt)

Till dekoration

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g hjortron (tinade frysta går också bra)
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 dl florsocker

Gör så här

  1. Chokladbotten
    Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Klä en form med bakplåtspapper. Smält smöret och häll det i en skål så att det svalnar. Häll sedan i socker och ett ägg i taget under vispning.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna och häll i smeten. Vispa innehållet till en jämn smet och häll i formen.
  4. Grädda botten i nedre delen av ugnen i ca 25–30 minuter. Låt svalna.
  5. Tryffel
    Smält smöret i en kastrull. Häll i grädden och ta från värmen när den börjar koka. Tillsätt choklad och rör till en jämn smet.
  6. Bre chokladtryffeln över tårtbotten och låt sedan stå kallt i kylskåp i 1–2 timmar.
  7. Vispa grädden fluffig. Värm hjortron med socker till sockret är smält.
  8. Strö lite florsocker på tårtan. Servera kakan med grädde och de varma bären.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer