Camilla Hamid kombinerar två olika bakverk och skapar en ny, helt magisk kreation. Vit kladdkaka och hallonpaj blir tillsammans dessa vita hallonpajskladdkakor i portionsformat. Perfekt till födelsedag och fika.
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fördela muffinsformar i en muffinsplåt.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Ta bort kastrullen från värmen och hacka ner den vita chokladen i smöret. Rör om tills chokladen smält helt och hållet.
Ha ner socker, vaniljsocker och salt och sedan ett ägg i taget. Tillsätt mjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
Fördela smeten i formarna (förslagsvis med en glasskopa för att undvika kladd) och toppa med hallon. Dessa kommer sjunka något under gräddning.
Grädda kladdkakorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter medan du gör havresmulet. Detta för att havresmulet ska hålla sig på själva kladdkakorna och inte sjunka ner i smeten.
Havresmul
I en annan bunke nyper du ihop alla ingredienserna till smulet.
Strö smulet över kladdkakorna och grädda dem i mitten av ugnen i ytterligare 10 minuter. De ska vara gräddade i kanterna med vobbliga i mitten.
Låt kladdkakorna svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med grädde, garnerar med färska hallon och citronmeliss.