Vit ischoklad är enkelt att göra själv och en riktig favorit till jul! Vit choklad är dock väldigt sött så ett tips är att bryta av med något salt eller fruktigt.
1 dl valnötter, torrostade och hackade (+ flingsalt)
1 dl salta jordnötter, hackade
1 dl sötmandel, saltade och hackade
1 dl riven kokos, torrostad
0,5 dl frystorkade hallon
1 limefrukt, skalet
1 citron, skalet
1 msk rosépeppar, mortlad
Gör så här
Håll skärmen tänd
Sprid ut knäckformarna på en bricka.
Fördela vald smaksättningen i formarna. Det är mycket enklare att sprida ut bitarna i formarna först och sedan hälla ischokladen över jämfört med att röra ner smaksättningen i ischokladen och sedan hälla upp smeten.
Hacka chokladen grovt.
Smält kokosfettet i en kastrull.
Ta av kastrullen från värmen och rör ner chokladen tills all choklad har smält.
Häll upp smeten i formarna med hjälp av en tillbringare.