Vit ischoklad

Carla von hofsten profilbild ny

Vit ischoklad

12 ingredienser

30 min

Vit ischoklad är enkelt att göra själv och en riktig favorit till jul! Vit choklad är dock väldigt sött så ett tips är att bryta av med något salt eller fruktigt.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
sats
  • 100 g vit choklad
  • 50 g kokosolja (kokosfett)

Förslag på smaksättning

  • 1 dl pistagenötter, hackade (+ flingsalt)
  • 1 dl polkagrisar, hackade
  • 1 dl valnötter, torrostade och hackade (+ flingsalt)
  • 1 dl salta jordnötter, hackade
  • 1 dl sötmandel, saltade och hackade
  • 1 dl riven kokos, torrostad
  • 0,5 dl frystorkade hallon
  • 1 limefrukt, skalet
  • 1 citron, skalet
  • 1 msk rosépeppar, mortlad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sprid ut knäckformarna på en bricka.
  2. Fördela vald smaksättningen i formarna. Det är mycket enklare att sprida ut bitarna i formarna först och sedan hälla ischokladen över jämfört med att röra ner smaksättningen i ischokladen och sedan hälla upp smeten.
  3. Hacka chokladen grovt.
  4. Smält kokosfettet i en kastrull.
  5. Ta av kastrullen från värmen och rör ner chokladen tills all choklad har smält.
  6. Häll upp smeten i formarna med hjälp av en tillbringare.
  7. Låt dem stå i kylen tills de har stelnat.