Vit glöggsangria

Vit glöggsangria
Foto: Susanna Blåvarg
Malin Landqvist - porträtt
Malin Landqvist - porträtt

Vit glöggsangria

10 ingredienser

15 min

En härligt frisk och spritsig dryck. Passar bra att servera före det mäktiga julbordet

Ingredienser

portioner glas
  • 1 förp vit glögg (à 750 ml)
  • 1 förp tranbär (à 750 ml)
  • 1 dl cointreau
  • 3 apelsiner, saften (ekologiska)
  • 1 citron, skivad (ekologisk)
  • 2 apelsiner, skivade, eller 4 clementiner (ekologiska)
  • 6 skivor färsk ingefära, tunna skivor
  • is, mycket och gärna krossad
  • 2 förp ginger ale (à 33 cl)
  • färska myntablad

Gör så här

  1. Häll glögg, tranbärsdryck, Cointreau och apelsinsaft i en rymlig karaff. Så här långt går det bra att förbereda, ställ kallt.
  2. Vid servering, lägg i citrusskivor, ingefära och is. Toppa med ginger ale och mynta.

Tips! Lite frysta tranbär är även fint som isbitar.