Vit chokladterrin med sval hallonsås

Vit chokladterrin med sval hallonsås
Foto: Tv4

Vit chokladterrin med sval hallonsås

Av: Cecilia - Lund

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

1 h + tid i frysen

En krämig chokladterrin med sval hallonsås kommer göra sig riktigt fint som dessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Hallonsås

  • 1 förp hallon, frysta
  • 0,5-1 dl florsocker
  • 1-2 msk likör (cointreau)

Chokladterrin

  • 2 msk rörsocker
  • 5 msk vatten
  • 300 g vit bakchoklad (blockchoklad)
  • 3 ägg, separerade
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

Hallonsås

  1. Tina hallonen och mosa ner dem i en skål genom en finmaskig sil. Blanda i florsocker och likör.

Terrin

  1. Klä en brödform i folie och ställ åt sidan.
  2. Häll sockret och vattnet i en kastrull och värm försiktigt under omrörning tills sockret smält. Låt koka upp och koka i ca 1-2 minuter. Ta av kastrullen från plattan.
  3. Bryt chokladen i bitar och rör ner i sockerlagen, några bitar i taget. Rör om tills väl blandat.
  4. Vispa ner äggulorna i chokladsmeten. Låt blandningen kallna.
  5. Vispa grädden och vänd ner i den kalla smeten.
  6. Vispa äggvitorna i en ren skål till ett hårt skum. Vänd ner i chokladsmeten.
  7. Häll smeten i brödformen och stoppa in i frysen. (Helst över natten). Ta ut ur frysen 10-15 minuter innan servering.