Vit chokladpannacotta med rårörda hjortron

Vit chokladpannacotta med rårörda hjortron
Foto: Tv4

Vit chokladpannacotta med rårörda hjortron

8

6 steg att laga

7 ingredienser

20 m + tid i kyl

Den här vita chokladpannacottan blir extra lyxig med rårörda hjprton.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner5 portioner

Pannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl grädde
  • 100 g vit choklad

Rårörda hjortron

  • 2 dl hjortron
  • 0,25 dl strösocker

Servering

  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Pannacotta
    Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Skär vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna.
  3. Tillsätt vaniljstång och fröna i en kastrull med grädde, koka upp i ca 2-3 minuter.
  4. Bryt ner chokladen och rör om tills den smält. Rör ner gelatinbladen och häll upp den helt släta blandningen i serveringsskålar och ställ i kylen ca 3 timmar.
  5. Rårörda hjorton
    Rör ihop hjortron och socker tills det är väl blandat.
  6. Servering
    Häll de rårörda hjortron på panacottan och dekorera med citronmeliss.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Kycklingfilé med vitkålsgratäng

Hälsosam nystart!

6 smarta tips för att hitta motivationen

Läs mer