Vit chokladpannacotta med rårörda hjortron

Vit chokladpannacotta med rårörda hjortron
Foto: Tv4

Vit chokladpannacotta med rårörda hjortron

8

7 ingredienser

20 m + tid i kyl

Den här vita chokladpannacottan blir extra lyxig med rårörda hjprton.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner5

Pannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl grädde
  • 100 g vit choklad

Rårörda hjortron

  • 2 dl hjortron
  • 0,25 dl strösocker

Servering

  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Pannacotta
    Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Skär vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna.
  3. Tillsätt vaniljstång och fröna i en kastrull med grädde, koka upp i ca 2-3 minuter.
  4. Bryt ner chokladen och rör om tills den smält. Rör ner gelatinbladen och häll upp den helt släta blandningen i serveringsskålar och ställ i kylen ca 3 timmar.
  5. Rårörda hjorton
    Rör ihop hjortron och socker tills det är väl blandat.
  6. Servering
    Häll de rårörda hjortron på panacottan och dekorera med citronmeliss.