Vit chokladmousse med skogens guld

30 m
4
Vit chokladmousse med skogens guld
Foto: TV4

Krämig vit chokladmousse toppad med hjortron och brynt vit choklad. Försvinnande god efterrätt från Norrland!

Dryck: Servera gärna med Lapponia Hjortron likör (nr 793 på Systembolaget).

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

21 augusti 2017
30 m
4

Du behöver

Hjortron

  • 200 g hjortron
  • 2 msk socker
  • 2 msk hjortronlikör

Brynt vit choklad

  • 100 g vit choklad i bitar

Mousse

  • 5 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 2 äggulor

Gör så här

  1. Värm hjortronen med sockret och likören. Ställ för att svalna.
  2. Bryn 100 g vit chokladen i gjutjärnspanna under omrörning tills den blir gyllenbrun. Häll upp i en bytta och ställ in i kylen. Hacka den sedan till ett strössel.
  3. Vispa grädden fluffigt men inte för hårt, då kan moussen bli grynig.
  4. Smält 200 g vit chokladen i ett vattenbad. Blanda ner chokladen och äggulorna i den vispade grädden.
  5. Varva mousse och hjortron i ett glas. Toppa med den brynta chokladen.
Kommentera receptet

Fler goda recept