Vit chokladmousse med nötcrisp och bär
NYHET

Foto: Tv4
Vit chokladmousse med nötcrisp och bär
16 ingredienser
1 h + tid i kyl
En explosion av sött, salt och syrligt!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Vit chokladmousse
- 2 dl vispgrädde
- 200 g vit bakchoklad
- 1 ägg
- 0,5 dl vaniljkvarg
- 0,5 dl färskost
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 2 tsk limejuice
Topping
- 1 dl rostade mandlar
- 1 dl hasselnötter
- 2 skivor digestivekex
- 25 g smör (ev. kokossmör)
- 1 l färska jordgubbar
- 0,5 limefrukt
- 1 kruka färsk mynta
- 1 tsk rörsocker
- 1 tsk flingsalt
Gör så här
- Vispa grädden.
- Smält choklad över ett vattenbad.
- Vispa upp ägget och tillsätt den smälta chokladen under kraftig omrörning.
- Rör ner kvargen och färskost samt tillsätt även vaniljpulver och lime.
- Rör i grädden och häll sedan upp i portionsglas, låt stå i kylen i minst 4 h (gärna över natten).
- Stek nötter och digestive med smör i en stekpanna.
- Rör ihop jordgubbar, lime och mynta med lite socker.
- Ta ut chokladmoussen och toppa med bären och nötcrunchet!