Vit chokladmousse med limoncellocurd och havrecrunch

Vit chokladmousse med limoncellocurd och havrecrunch

Vit chokladmousse med limoncellocurd och havrecrunch

0

3 steg att laga

11 ingredienser

2 h

Mums för vit chokladmousse! Den här desserten blir extra god med limoncellocurd och havrecrunch. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Vit chokladmousse

  • 250 g vit choklad
  • 2 dl crème fraîche
  • 1,5 dl vispgrädde

Limoncellocurd

  • 2 citroner
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 25 g smör
  • 0,5-1 dl limoncello

Havrecrunch

  • 1,5 dl havregryn
  • 1 msk smör
  • 2 msk ljus sirap

Gör så här

  1. Vit chokladmousse
    Hacka chokladen grovt och lägg i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten och låt chokladen smälta under omrörning. Låt svalna lite. Blanda i crème fraiche och vispad grädde. Fyll i glas.
  2. Limoncellocurd
    Riv av citronskalen. Blanda ägg och socker I en kastrull. Låt det sakta sjuda ca 10 min under omrörning. Ta av kastrullen och lägg i citronskalen, smör och rör om tills smöret smälter och smeten blir blank. Späd av med limoncello efter smak. Låt snabbt kylas av i kallvattenbad innan den ställs in i kylskåp
  3. Havrecrunch
    Ställ ugnen på 200 grader. Blanda ihop ingredienserna och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Låt svalna.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer