Vit chokladkräm med marinerade jordgubbar

Vit chokladkräm med marinerade jordgubbar
Foto: Tv4

Vit chokladkräm med marinerade jordgubbar

12 ingredienser

30 m

Vit chokladkräm med marinerade jordgubbar och mandelkross är en festlig dessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Vit chokladkräm

  • 200 g vit choklad
  • 3 dl grädde
  • 4 dl matyoghurt

Marinerade jordgubbar

  • 1 l jordgubbar
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 msk citronsaft
  • 0,5 msk citronskal, rivet

Mormors mandelkross

  • 50 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 1,5 dl sötmandel, krossad

Gör så här

Vit chokladkräm

  1. Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke.
  2. Koka upp grädden i en kastrull och häll sedan över chokladen. Låt svalna något. Veva ner matyoghurten.
  3. Häll sedan upp smeten i dessertglas och ställ in i kylen. Låt stå ca 1 timme.

Marinerade jordgubbar

  1. Rensa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar.
  2. Lägg bitarna i en bunke och tillsätt socker, citronsaft och rivet skal från citronen.

Mormors mandelkross

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla ingredienser utom mandel i en kastrull och låt det smälta ihop på svag värme. Koka inte smeten.
  3. Tillsätt mandeln.
  4. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen 8–10 minuter tills kakan har fått fin färg.
  6. Låt den svalna tills den stelnat.
  7. Krossa kakan med hjälp av bakplåtspappret.