En av sommarens härligaste bakverk är den här vita chokladcheesecaken med lime och jordgubbar. Gör cheesecaken glutenfri genom att byta ut digestivekexen mot dubbelt så många glutenfria digestivekex.
3 limefrukter, fint rivet skal från (beroende på hur mycket limesmak du vill ha)
250 g jordgubbar, färska (att dekorera med)
Gör så här
Mixa kexen till ett fint smul.
Smält smöret och blanda ihop med kexen till en formbar massa.
Fodra din springform med bakplåtspapper och tryck ut kexsmulet i botten på din cheesecakeform. Ställ formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
Grovhacka den vita chokladen och smält den över vattenbad i en värmetålig skål. Låt svalna. Den ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
Vispa ihop grädde och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt den smälta vita chokladen och vispa lite till. Tillsätt florsocker och limeskal. Vänd försiktigt samman till en jämn smet.
Bred ut smeten i formen över digestivebotten och låt stå i kylskåpet för att stelna i minst 4 timmar innan servering, men helst längre än så.
Dela jordgubbarna i två och dekorera din cheesecake med dem. Servera och njut!