• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vispat brynt smör

NYHET
Vispat brynt smör
Foto: Miriam Preis

Vispat brynt smör

3 steg att laga

3 ingredienser

10 m

”Den dagen du upptäcker hur enkelt det är att göra eget bredbart, vispat brynt smör till mackan kommer det dröja länge innan du serverar vanligt smör på helgfrallan igen. Det är så fantastiskt gott att dippa grönsaker i, att smälta över potatis eller att servera på ostbrickan. Och enkelt är det. Allt du behöver göra är att bryna smöret, låta det svalna och sedan vispa eller mixa det fluffigt. Om du vill kan du smaksätta smöret. Kanske citruszest? Kapris? Örter? Saffran och chili? ” /Julia Tuvesson

Brynt smör bokomslag

Receptet är ur boken

Brynt smör av Julia Tuvesson, Norstedts.

Ingredienser

portioner1 sats
  • 250 g smör
  • citronsaft (en lite skvätt)
  • ev 1-2 tsk rapsolja

Gör så här

  1. Bryn smöret under konstant vispning. Häll över i annat kärl.
  2. Låt smöret svalna i kylskåpet tills det blivit fast i konsistensen.
  3. Ta fram och vispa det fluffigt med en elvisp eller stavmixer. Smaksätt med citron. Vill du få konsistensen lite lösare kan du ha i någon tesked rapsolja också.
TIPS!
Brynt smör bokomslag

Receptet är ur boken "Brynt smör"