Vispad kokosgrädde

5 röster
20 m + tid i kylen
1 sats
Vispad kokosgrädde
Foto: Tv4

”Efter att min fru och jag har letat efter ett bra alternativ till vispgrädde så märkte vi att det var svårt att hitta ett tillsatsfritt alternativ. Här ger jag er ett superbra recept på en vispad kokosgrädde som vågar ta plats och smakar underbart!” /Alexander Pelli

Visa mer
20 m + tid i kylen
1 sats

Du behöver

  • 300 g kokosgrädde (20-30% fett, eko)
  • 1 tsk äppelcidervinäger (eko)
  • 1 krm vaniljpulver (eko)
  • 15-20 g florsocker
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Ställ kokosgrädden i kylen och låt stå minst 4 timmar, helst längre. Om du använder en kokosgrädde med 20% fett så använd endast det tjocka översta lagret och inte vätskan.
  2. Tillsätt alla ingredienser i en skål och vispa fluffigt, vispa gärna de sista varven för hand för att få den perfekt.
  3. Har den börjat bli grynig är den vispad för mycket. Låt grädden stå övertäckt i kylen tills den ska används.
Kökets dryckesbrev

laddar fler recept...

Laddar fler recept...