• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vispad kokosgrädde

Vispad kokosgrädde
Foto: Tv4
Alexander Pelli
Alexander Pelli

Vispad kokosgrädde

3 steg att laga

4 ingredienser

20 m + tid i kylen

”Efter att min fru och jag har letat efter ett bra alternativ till vispgrädde så märkte vi att det var svårt att hitta ett tillsatsfritt alternativ. Här ger jag er ett superbra recept på en vispad kokosgrädde som vågar ta plats och smakar underbart!” /Alexander Pelli

Ingredienser

  • 300 g kokosgrädde (20-30% fett, eko)
  • 1 tsk äppelcidervinäger (eko)
  • 1 krm vaniljpulver (eko)
  • 15-20 g florsocker

Gör så här

  1. Ställ kokosgrädden i kylen och låt stå minst 4 timmar, helst längre. Om du använder en kokosgrädde med 20% fett så använd endast det tjocka översta lagret och inte vätskan.
  2. Tillsätt alla ingredienser i en skål och vispa fluffigt, vispa gärna de sista varven för hand för att få den perfekt.
  3. Har den börjat bli grynig är den vispad för mycket. Låt grädden stå övertäckt i kylen tills den ska används.