Vispad getost med primörer

NYHET
Vispad getost med primörer
Foto: TV4
Jessie Sommaström KK 2024
Jessie Sommaström KK 2024

Vispad getost med primörer

6 ingredienser

20 min

Den här rätten är både enkel och god. Den krämiga getosten tillsammans med säsongens primörer, honung och krispig chiliolja får vem som helst att le!

Ingredienser

portioner2 - 4
  • 250-300 g primörer (t.ex. gurka, rädisor, morötter, majrova)
  • 150 g färskost (eller getfärskost)
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk chiliolja (krispig)
  • ev flingsalt
  • ev färska örter

Gör så här

  1. Tvätta och ansa primörerna.
  2. Skär primörerna i mindre bitar eller klyftor.
  3. För en mjukare konsistens kan du snabbt förvälla primörerna i kokande vatten och sedan kyla dem i isvatten.
  4. Du kan även grilla primörerna.
  5. Vispa getosten i en bunke med elvisp eller ballongvisp tills den blir mjuk, smidig och lätt fluffig.
  6. Bred ut den vispade getosten i botten av en djup tallrik eller skål.
  7. Ringla över flytande honung och krispig chiliolja direkt på getosten.
  8. Lägg därefter de färska primörerna ovanpå.
  9. Toppa eventuellt med flingsalt och färska örter