Bartender Bella Porcile, även kallad MixedbyBella på Instagram, gästar Nyhetsmorgon och blandar bland annat denna blommiga drink med viol och lavendel.
Häll tequilan (Bella gör en stor batch på en gång och tar en hel flaska) i en bunke och lägg i lavendelblommor torkade eller färska. Ca 1 dl torkad eller 15-20 kvistar färska. Ca 10 torkade butterfly pea blommor (blå himmelsärt) för färgens skull. (Finns att köpa i välsorterade asiatiska butiker och finns även som pulver i hälsokostbutiker). Låt dra ett dygn sen sila av blommor.
Lavendelsockerlag 5 dl:
Värm upp 50/50 vatten och socker och lägg i hela lavendelblommor ca 20 st. Dra av från plattan och låt stå i ett par timmar. Plocka sedan ur blommor och torka dem i ugn på 50 grader över natten. De blir som ätbara lavendelklubbor.
Drinken:
Mät upp alla ingredienser i en glasburk/ bägare.
Häll sedan i mjölk och se det skära sig. Låt stå någon timme.
I en annan burk sätt på silduk/ kaffefilter och filtrera vätskan (första dropparna kan vara lite grumliga. Sätt ett litet glas då i burken för att fånga upp dem sen ta bort när vätskan rinner klar).
Servera 11 cl med is i cocktailglas och pynta med färsk eller torkad lavendel, en penseé eller viol.