Viol och lavendel

NYHET
Viol och lavendel
Foto: MixedbyBella

Viol och lavendel

Av: Bella Porcile

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

Bartender Bella Porcile, även kallad MixedbyBella på Instagram, gästar Nyhetsmorgon och blandar bland annat denna blommiga drink med viol och lavendel.

Ingredienser

  • 4 cl tequila, infuserad
  • 2 cl viollikör
  • 2 cl sockerlag, med lavendel
  • 3 cl citronsaft, juicen från citron
  • 4 cl mjölk
  • is, med infryst blomma

Lavendelinfuserad tequila

  • 1 tequila, hel flaska
  • 15-20 färska lavendelkvistar (eller 1 dl torkade)
  • 10 torkade butterfly pea blommor (blå himmelsärt)

Lavendelsockerlag

  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl strösocker
  • 20 st lavendelblommor

Gör så här

Lavendelinfuserad blanco tequila:

  1. Häll tequilan (Bella gör en stor batch på en gång och tar en hel flaska) i en bunke och lägg i lavendelblommor torkade eller färska. Ca 1 dl torkad eller 15-20 kvistar färska. Ca 10 torkade butterfly pea blommor (blå himmelsärt) för färgens skull. (Finns att köpa i välsorterade asiatiska butiker och finns även som pulver i hälsokostbutiker). Låt dra ett dygn sen sila av blommor.

Lavendelsockerlag 5 dl:

  1. Värm upp 50/50 vatten och socker och lägg i hela lavendelblommor ca 20 st. Dra av från plattan och låt stå i ett par timmar. Plocka sedan ur blommor och torka dem i ugn på 50 grader över natten. De blir som ätbara lavendelklubbor.

Drinken:

  1. Mät upp alla ingredienser i en glasburk/ bägare.
  2. Häll sedan i mjölk och se det skära sig. Låt stå någon timme.
  3. I en annan burk sätt på silduk/ kaffefilter och filtrera vätskan (första dropparna kan vara lite grumliga. Sätt ett litet glas då i burken för att fånga upp dem sen ta bort när vätskan rinner klar).
  4. Servera 11 cl med is i cocktailglas och pynta med färsk eller torkad lavendel, en penseé eller viol.