Vintersallad
Vintersallad
12 ingredienser
20 m
En kripsig och fräsch vintersallad passar perfekt att servera till maten under årets kalla månader.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
Sallad
- 2 endiver
- 1 rosésallad (eller annan röd sallad)
- 4 blad svartkål
- 1 rättika
- 2 mandariner
- 1 stjälk färsk bladpersilja (stor)
Dressing
- 1 msk kapris
- 3 msk olivolja
- 1 msk vinäger
- 2 tsk dijonsenap
- salt
- peppar
Gör så här
Dressing
- Hacka kapris till dressingen.
- Vispa ihop resterande ingredienser och ha i kapris.
Sallad
- Dela endive och rosésallad i trevliga bitar och lägg på ett fat.
- Ta bort stjälken i mitten på svartkål och riv den sedan i bitar. Droppa på lite olja och massera den tills den är lite mjuk. Strössla den sedan över salladen.
- Skala rättikan och skiva den tunt. Skär bitarna sedan i tändsticksform och strössla över salladen.
- Skala mandarin och skär i trevliga bitar, lägg på salladen.
- Plocka persiljan.
- Droppa på dressingen och dekorera salladen med persilja.