Pepparkakscheesecake
Pepparkakscheesecake
15 ingredienser
Pepparkakscheesecake är godast om den får stå i kylen över natten. Perfekt när man vill kunna förbereda!
Ingredienser
Pepparkaksbotten
- 25 pepparkakor
- 75 g smör, smält
Cheesecakefyllning
- 800 g färskost (eller annan cream cheese)
- 2,5 dl strösocker
- 2 msk vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk malen ingefära
- 0,5 tsk malen nejlika
- 4 ägg
- ca 10 pepparkakor
glasyr
- 100 g färskost (eller annan cream cheese)
- 1 dl florsocker
Dekoration
- några pepparkakor
Gör så här
Pepparkaksbotten
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kör ca 25 pepparkakor och smör i en matberedare.
- Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
Cheesecakefyllning
- Rör ihop cream cheese och socker.
- Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor och rör till en slät smet.
- Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
- Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15–20 minuter eller tills kakan har stelnat något.
- Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten.
- Grädda i ytterligare 35–40 minuter i nedre delen av ugnen.
- Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
- Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor.