Det är en djungel av poddar där ute. Matpoddar, pastapoddar, dryckespoddar och givetvis vinpoddar! Här har vi samlat 5 svenska vinpoddar med fokus på mat och vin, italienska viner, vinhistorier och mycket mer. Perfekt att lägga på minnet för dig som vill lära dig mer om vin!
Dela en flaska med Alf & Petter
”Artisten och entreprenören Petter Alexis Askergren & vingurun och skribenten Alf Tumble pratar om livet med vin, musik & träning."
"Två gånger i månaden bjuder vi - två vinentusiatster, på noga utvalda viner i ett försök att guida eventuella lyssnade till bättre vinupplevelser utan att spendera en förmögenhet. Det bjuds även på skratt, tjafs och matupplevelser.” Podden behandlar ett ämne varje avsnitt, så här kan du välja vad du är intresserad av. Viner från Spanien, druvan Barolo eller Prosecco?
”En podcast med fokus på vin, men också om andra drycker, mat, nyheter, tips och inspiration” Podden slutade sändas i december 2019, men det finns 146 smarriga avsnitt att sätta tänderna i, så bara att sätta igång!
”För dig som älskar vin men vill få en bättre kunskap om denna dryck och dess olika varianter. Vår expert Thomas Holstein är din värd i en rapp podcast där ingen fråga är för dum, ingen fråga är för svår. Nytt avsnitt varannan fredag. Skål och välkomna!”
"Italienpodden är en podcast om italienskt in, mat och människor. Vin- och resejournalisten Åsa Johansson leder oss genom Italiens mångfald av druvor och smaker."
Kryp upp i soffan med varm och god dryck i glaset efter en dag i kylan. Här tipsar vi om varma drinkar att njuta av - både med alkohol och utan alkohol.
Bag in box, lådvin eller boxvin - en praktisk och populär förpackning perfekt för middagen med många gäster, buffén eller om du är på picknick. Här är 6 röda boxfavoriter
Här är 8 drinkar som får oss att komma i riktig julstämning! Bjud på en glubbel till fördrink, en kryddig glöggsangria till adventsminglet eller njut av en värmande äppelglögg framför brasan.
Mischa Billing lär dig skapa fantastiska måltider med vin och mat. Hon utgår från hur vinet doftar och smakar och kombinerar det sedan med fantastisk, vällagad mat.
Att lufta vinet tar fram vinets bästa egenskaper. Extra behövligt för bag-in-box vinerna som innehåller mer svavel och "måste" luftas. Och då är ju en vacker vinkaraff är halva upplevelsen!