Bräserade tupplår Dela filéerna från tupplåren. Marinera bitarna i tryffelolja, olivolja, soja, dijonsenap, salt och chilipeppar.
Finhacka schalottenlök, vitlök och champinjoner. Lägg hacket i en panna och fördela tuppköttet över.
Grädda på 230 grader varmluft så att det blir fin yta, ca 20 minuter. Sänk värmen till 150 grader, tillsätt vinet och grädda ytterligare 20 minuter.
Häll ner vätskan som finns i pannan i en kastrull. Tillsätt grädden och koka ner. Smaksätt med salt, chlipeppar och riv ner gruyèreost. Vispa och red av med lite majsstärkelse.
Slå såsen runt tuppen innan servering.
Ljummen löksallad
Skär löken i olika former och stek den sakta med vitlök och timjan tills den är gyllenbrun. Avsluta med salt, vitpeppar och rippla lite honung över.
Plocka grönkålen fint och marinera den med olivolja, citronsaft, rivet skal, salt och vitpeppar. Blanda väl i en skål. Lägg upp grönkålen med den ljumna löken i mitten.
Servering
Servera tuppen med löksalladen och gärna pressad potatis.