Skala svartrötterna och lägg dem direkt i kallt vatten med citron.
Skär rötterna i två-centimeterstora bitar.
Hetta upp en panna på medelvärme. Tillsätt smöret. När smöret tystnat går du i med salviabladen och steker dem frasiga utan att smöret bränns. Förvara bladen på torrt hushållspapper.
I samma smör så bryner du svartrotsbitarna vackert gyllenbruna tillsammans med champinjoner.
Släck stekpannan med vitt vin och låt alltsammans tillagas tills att svartroten blivit mjuk.
Hacka oliver, kapris och de nu lätt torkade tomaterna. Blanda med olivolja och smaka av med salt samt svartpeppar.
Toppa svartrotsfräset med tapenaden och de frasiga salviabladen.
Tomattapenade
Dela körsbärstomaterna samt skala och finriv vitlök. Blanda allt med två matskedar olivolja, salt och svartpeppar på en plåt. Torka tomaterna i ugnen i en timme på 100 grader.