Om du använder färska blad, förväll bladen i ca 2 minuter i lättsaltat vatten. Sätt ugnen på 175 grader.
Riv vitlöken och finhacka den vita delen av salladslöken, och spara det gröna till senare. Hacka russin.
Tillsätt vitlök, löken, hasselnötter och russinen i färsen. Krydda med spiskummin, salt, svartpeppar och lite honung. Blanda med ett ägg och vatten till en smidig konsistens.
Lägg ut bladen med ådringen uppåt. Fyll bladen med ca 2 msk av färsblandningen beroende på hur stort bladet är. Rulla till en dolme.
Lägg dolmarna i en lämplig form. Slå på vin och olja. Hacka det gröna från salladslöken och strö lök och hasselnötter över dolmarna. Ringla över lite honung och lägg ut citronklyftor i formen
Tillaga i ugnen i ca 40 minuter. Ös dolmarna lite då och då.
Blanda alla ingredienser till myntayoghurten.
Pressa på citron och ringla över olivolja. Garnera med mynta.