Vilttacos med kålsallad och kantarellmajonnäs

8 röster
40 min
4
Vilttacos med kålsallad och kantarellmajonnäs
Foto: TV4

Mjuka tortillabröd fyllda med tacokryddad renskav, en krispig kålsallad och en majonnäs smaksatt med enbär och torkade kantareller. 

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 480 g renskav
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk torkad timjan
  • 0,5 msk cayennepeppar
  • 0,5 msk spiskummin
  • 3 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • olja, till stekning

Majonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 3 enbär
  • 2 msk torkade kantareller

Kålsallad

  • 4 grönkålsblad
  • 250 g rödkål
  • 0,5 silverlök
  • 0,5 kruka persilja
  • 1 morot
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja

Tillbehör

  • tortillabröd
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Majonnäs
    Hacka enbären och de torkade kantarellerna fint. Blanda med majonnäsen och smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra i kylen fram till servering.
  2. Kålsallad
    Skär grönkål (skär bort den träiga stammen) och rödkål i tunna strimlor. Skala, halvera och skiva löken tunt. Hacka persiljan. Skala moroten. Hyvla långa remsor av moroten med en potatisskalare.
  3. Blanda kål, lök, persilja och morot i en skål. Tillsätt vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Blanda runt väl, massera gärna runt med händerna så mjuknar kålen lite.
  4. Viltskav
    Bryn viltskaven i olja i en stekpanna. Tillsätt samtliga kryddor och låt steka med någon minut. Häll i vattnet och låt det sjuda tills vattnet nästan helt reducerats bort.
  5. Servera den brynta skaven tillsammans med kålsallad och majonnäsen i tortillabröd.
  6. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din vilda taco. /Köket-redaktionen

Laddar fler recept...