• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Viltskavsgryta med pasta

Viltskavsgryta med pasta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Viltskavsgryta med pasta

3 steg att laga

10 ingredienser

Vilt-, älg- och renskav är en perfekt grund i en snabblagad gryta. Praktiskt att ha hemma i frysen inför de snabblagade måltiderna.

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g viltskav
  • smör, till stekning
  • 1 gul lök
  • salt
  • vitpeppar
  • 50 g champinjoner
  • 200 g matlagningsgrädde

Till servering:

  • 4 port pasta
  • persilja, hackad
  • 0,5 dl lingon

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet
  2. Skala och hacka löken. Bryn viltskaven på hög värme, ställ sedan köttet åt sidan och fräs löken. Häll kött och lök i en gryta, krydda med salt och peppar. Fräs svampen och blanda ner den i grytan, tillsätt grädden och låt koka ihop några minuter.
  3. Servera grytan genast tillsammans med pasta, lingon och persilja.