Viltgryta med kantareller

10 röster
4
Viltgryta med kantareller
Foto: TV4

Naturligtvis kan älgköttet i receptet bytas ut mot annat vilt, eller även mot nötkött. Kokt, pressad potatis eller ris passar utmärkt till.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g grytbitar av älg
  • 10 steklökar
  • smör att steka i
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl porter
  • 3 dl mörk oxbuljong
  • 2 tsk tomatpuré
  • 5 enbär
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 liter färska kantareller
  • Till garnering:
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Skär köttet i kuber. Skala steklökarna och fräs dem i smör. Lägg över i en gryta. Bryn köttet i omgångar och krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i stekgrytan, pudra över med vetemjöl och rör om noga.
  2. Vispa ur pannan med öl och häll över köttet i grytan. Häll på buljongen och tillsätt enbär, soja och lingonsylt. Låt grytan koka under lock ca 20 minuter.
  3. Låt kantarellerna svettas i måttligt varm stekpanna tills vätskan kokat bort. Öka värmen, lägg i smöret och fräs en stund. Vänd ner svampen i grytan och låt den koka med de sista minuterna av koktiden. Garnera rätten med persilja strax före servering.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept