Viltgryta ”Bourguignon”, säsongens rotfrukter och lingon-crème fraiche

7 röster

Du behöver

  • 500 g högrev (av renkött, Viltkött)
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta klyfta vitlök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök
  • 1 dl viltfond
  • 3 dl vatten
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk vetemjöl
  • 6 champinjoner
  • 2 msk persilja
  • 1 lagerblad
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl lingon

Gör så här

  1. Skär högreven i 3 cm stora bitar. Skär grönsakerna i tärningar.
  2. Hacka lök och vitlök
  3. Stek köttet, grönsakerna och champinjonerna gyllenbruna i en gryta.
  4. Tillsätt löken och vitlöken på slutet och häll över vin, vatten och viltfond, lagerbladet och strö över mjölet.
  5. Låt grytan sjuda långsamt ca 1 timme tills köttet är helt mört
  6. Smaka av med salt och peppar
  7. Blanda crème fraîche och lingon och lägg ovanpå grytan. Strö hackad persilja på toppen.
16 oktober 2015