Viltfärsbiffar från Brokamåla Gård i Olofström

0 röster
1 h
4
Viltfärsbiffar från Brokamåla Gård i Olofström
Foto: Tv4

Härliga biffar på viltkött med ugnsbakad sötpotatis är en riktigt god klassisk måltid som passar till alla tillfällen.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

Biffar

  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,5 tsk liquid smoke
  • 1 msk torkad timjan
  • 0,2 tsk vitlökspulver
  • 0,2 tsk lökpulver
  • 0,2 tsk rökt paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 600 g viltfärs
  • 1,5 dl grädde
  • 2 tsk dijonsenap

Ugnsrostade sötpotatis

  • 2 stora sötpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0,5 tsk socker

Tillbehör

  • aioli
  • BBQ sås
  • coleslaw
  • saltgurka
  • kvisttomater
  • salladsblad

Gör så här

  1. Biffar
    Blanda ägg och ströbröd med liquid smoke, hackade örter och kryddor. Låt det svälla i 10 minuter.
  2. Blanda sedan ner färsen, häll i grädden och dijonsenapen.
  3. Forma till biffar och stek dem i smör.
  4. Strö över lite rårörda lingon som höjer smaken
  5. Ugnsrostade sötpotatis
    Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Skölj, torka av och skär potatisen i klyftor.
  7. Blanda klyftorna med olja, salt, peppar och socker. Lägg på en ugnsplåt och ställ i ugnen i 30-35 minuter.
  8. Servering
    Servera biffarna med ugnsrostade sötpotatis och övriga tillbehör.
26 mars 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...