Viltfärsbiffar från Brokamåla Gård i Olofström

Viltfärsbiffar från Brokamåla Gård i Olofström
Foto: Tv4

Viltfärsbiffar från Brokamåla Gård i Olofström

Av: Karin Poley

Från: Fiskedestination

24 ingredienser

1 h

Härliga biffar på viltkött med ugnsbakad sötpotatis är en riktigt god och klassisk måltid som passar till alla tillfällen.

Ingredienser

portioner

Biffar

  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,5 tsk liquid smoke
  • 1 msk torkad timjan
  • 0,2 tsk vitlökspulver
  • 0,2 tsk lökpulver
  • 0,2 tsk rökt paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 600 g viltfärs
  • 1,5 dl grädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • smör, till stekning

Ugnsrostade sötpotatis

  • 2 sötpotatis, stora
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk svartpeppar, nymalen
  • 0,5 tsk strösocker

Tillbehör

  • aioli
  • barbequesås
  • coleslaw
  • saltgurka
  • kvisttomat
  • salladsblad

Gör så här

Biffar

  1. Blanda ägg och ströbröd med liquid smoke, hackade örter och kryddor. Låt det svälla i 10 minuter.
  2. Blanda sedan ner färsen, grädden och dijonsenapen.
  3. Forma till biffar och stek dem i smör.

Ugnsrostade sötpotatis

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj, torka av och skär sötpotatisarna i klyftor.
  3. Blanda klyftorna med olja, salt, peppar och socker. Lägg dem på en ugnsplåt och ställ i ugnen i 30-35 minuter.

Servering

  1. Servera biffarna med ugnsrostade sötpotatis och övriga tillbehör.