Vildsvinsrulle


Foto: Tv4
Vildsvinsrulle
33 ingredienser
1 h 30 m
Den här lyxiga mackan med vidsvin, gulärtsröra, saltsgurka och aioli kommer snabbt bli en riktig favorit.
Se Gustav Leonhardt laga receptet

Ingredienser
Vildsvinsrulle
- 1 gul lök
- 500 g vildsvinsfärs
- 150 g grädde
- 1 ägg
- rökt paprikapulver
- malen spiskummin
- kebabkrydda
- salt
Gulärtsröra
- 200 g vreta gulärt (eller vanlig gulärta)
- 50 g rapsolja
- 2 msk tahinipasta
- salt
- malen spiskummin
- 30 g kallpressad rapsolja
Saltgurka
- 3 snacksgurka
- 20 g ättiksprit 12 %
- 40 g strösocker
- 60 g vatten
- 6 g malen kryddpeppar
Fyllning
- 1 knippe persilja
- 3 gula lökar
- 2 g salt
- 30 g äppelcidervinäger
- 50 g vatten
- 2 g färska lagerblad
- 300 g rödkål
Aioli
- 1 ägg
- 3 g dijonsenap
- 1 klyfta vitlök
- 5 g vitvinsvinäger
- salt
- 250 g rapsolja
Monterin
- tunnbröd
Gör så här
Vildsvinsrulle
- Finhacka löken.
- Blada färs med övriga ingredienser och smak upp med kryddorna.
- Klä färsen på spett och grilla hårt, eller stek i en stekpanna med mycket smör.
Gulärtsröra
- Blötlägg Vreta gulärt (gulärtor) i 24 timmar, om tiden är knapp så ta redan blötlagda kikärtor.
- Koka ärtorna i 15 minuter.
- Mixa övriga ingredienser med olja och smaka upp.
Saltgurka
- Dela gurkan.
- Koka en lag på övriga ingredienser. Kyl lagen innan du häller den på gurkan.
- Låt stå och dra i ca 10 minuter innan du häller bort lagen från gurkan. Gurkan mår bara bra av att stå längre i lagen.
Fyllning
- Plocka persiljan.
- Lägg in lökar hela med skal i en ugn på 200 grader i 20 minuter. Skala löken och skiva innanmätet.
- Koka salt, vinäger och vatten med lagerblad.
- Strimla kålen och häll lagen över kålen. Låt stå och dra fram till servering. Sil då bort lagen och krama ur kålen.
Aioli
- Mixa ägg, dijonsenap, vitlök, vinäger och en nypa salt med en stavmixer.
- Tillsätt oljan i en tunn stråle medan du mixar så du får en tjock och fin konsistens. Smaka upp med salt och vinäger om det behövs.
- Hinner du inte göra egen aioli kan du köpa färdig.
Montering
- Lägg gulärtsröra på tunnbröden, toppa med rödkål, persilja, gul lök och saltgurka.
- Lägg i köttet och rulla ihop.
- Slå in rullen i ett bakplåtspapper och grilla i ett mackjärn. Har du inte ett mackjärn så är det inte en nödvändig åtgärd.