Vildsvinsgryta

2 h
6
Spela video Vildsvinsgryta
Foto: TV4

En mustig vildsvinsgryta full av smak. Köttet vinmarineras 1 dygn i förväg och får en djup och god smak.

4 maj 2015
2 h
6

Du behöver

Gryta

  • 1 kg marinerat vildsvinskött
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 morötter
  • 2 gula lökar
  • 4 stjälkar bladselleri
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 små chilifrukter
  • 2 dl av marinad
  • 1 dl torkad eller färsk karljohansvamp
  • 6 dl rött vin
  • 0,5 tsk kakaopulver
  • 2 vegetariska buljongtärningar
  • 3 enbär
  • 1 uns riven muskot
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och svartpeppar
  • persilja, till garnering

Marinad

  • 6 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 0,5 tsk muskotnöt
  • 12 enbär
  • 1 tsk kanel eller en hel kanelstång
  • 3 morötter
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 flaska rött vin
  • 2 lagerblad
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 tunna skivor av citronskal

Gör så här

  1. Marinad
    Skär bort senor och fett och dela köttet i lagom stora bitar.
  2. Skiva vitlöken och morötterna och lägg dem i ett kärl tillsammans med köttet.
  3. Stöt enbär och pepparkorn i en mortel. Riv en gnutta muskot och tillsätt den tillsammans med kanelen i kärlet, var noga med att inte ha i för mycket muskot.
  4. Häll på vinet och rör om. Tillsätt lagerbladen, rosmarinen och citronskalet.
  5. Låt marinaden stå i ungefär 1 dygn.
  6. Gryta
    Lyft ur köttet ur marinaden och låt köttbitarna rinna av lite på en handduk eller papper.
  7. Hetta upp oljan i grytan och lägg ner grytbitarna. Bryn grytbitarna lätt.
  8. Hacka och skär grönsakerna i stora bitar.
  9. Slå på lite av marinaden och dess innehåll på de brynta grytbitarna och tillsätt de hackade grönsakerna.
  10. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra under lock i ca en timme eller tills köttet känns mört.
  11. Servera med gott bröd och nyhackad persilja på toppen
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept