Vildsvinsbiffar med trattkantareller och grönpeppar

Vildsvinsbiffar med trattkantareller och grönpeppar
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Vildsvinsbiffar med trattkantareller och grönpeppar

8

20 ingredienser

30 m

Biffar på vildsvin med en sås på trattkantareller och grönpeppar gör sig fint som härlig höstmiddag.

Ingredienser

portioner4

Biffar

  • 500 g viltfärs (från vildsvin)
  • 1 ägg
  • 0,5 dl majsmjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk lökpulver
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • smör (att steka i)

Sås

  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 äpple, finhackat
  • 200 g trattkantareller (eller 1 dl torkad)
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk oxfond (eller viltfond)
  • 2 krm salt
  • 2 tsk grönpeppar, mortlad
  • 0,5 msk vinäger (äpple, sherry, vitvins eller dragon exempelvis)

Servering

  • blandade rotfrukter, rostade
  • svartvinbärsgelé

Gör så här

  1. Biffar
    Vispa ihop ägg, majsmjöl, grädde, lökpulver, vitpeppar och salt.
  2. Blanda i färsen så det blir en jämn blandning, lättast med rena händer istället för slev. Tänk på att inte arbeta smeten för länge, då blir biffarna stabbiga.
  3. Forma smeten till 8 pannbiffar som du steker i smör så de får fin färg på varje sida.
  4. Sås
    Addera lök, vitlök, äpple, trattkantareller och grönpeppar i pannan, låt det steka några minuter. Häll på grädde och mjölk och låt det koka ihop.
  5. Servering
    Servera gärna med rostade rotfrukter och svartvinbärsgelé.