Vildsvinsbiffar med trattkantareller och grönpeppar
Vildsvinsbiffar med trattkantareller och grönpeppar
20 ingredienser
30 m
Biffar på vildsvin med en sås på trattkantareller och grönpeppar gör sig fint som härlig höstmiddag.
Ingredienser
Biffar
- 500 g viltfärs (från vildsvin)
- 1 ägg
- 0,5 dl majsmjöl
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk lökpulver
- 1 krm vitpeppar
- 1 tsk salt
- smör (att steka i)
Sås
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 2 klyftor vitlök, finhackad
- 1 äpple, finhackat
- 200 g trattkantareller (eller 1 dl torkad)
- 2 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 2 msk oxfond (eller viltfond)
- 2 krm salt
- 2 tsk grönpeppar, mortlad
- 0,5 msk vinäger (äpple, sherry, vitvins eller dragon exempelvis)
Servering
- blandade rotfrukter, rostade
- svartvinbärsgelé
Gör så här
Biffar
- Vispa ihop ägg, majsmjöl, grädde, lökpulver, vitpeppar och salt.
- Blanda i färsen så det blir en jämn blandning, lättast med rena händer istället för slev. Tänk på att inte arbeta smeten för länge, då blir biffarna stabbiga.
- Forma smeten till 8 pannbiffar som du steker i smör så de får fin färg på varje sida.
Sås
- Addera lök, vitlök, äpple, trattkantareller och grönpeppar i pannan, låt det steka några minuter. Häll på grädde och mjölk och låt det koka ihop.
Servering
- Servera gärna med rostade rotfrukter och svartvinbärsgelé.