Vildsvinsbiffar med trattkantareller och grönpeppar

Vildsvinsbiffar med trattkantareller och grönpeppar
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Vildsvinsbiffar med trattkantareller och grönpeppar

4

5 steg att laga

20 ingredienser

30 m

Biffar på vildsvin med en sås på trattkantareller och grönpeppar gör sig fint som härlig höstmiddag.

Ingredienser

portioner4 portioner

Biffar

  • 500 g viltfärs (från vildsvin)
  • 1 ägg
  • 0,5 dl majsmjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk lökpulver
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • smör (att steka i)

Sås

  • 2 schalottenlök, finhackade
  • 2 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 äpple, finhackat
  • 200 g trattkantareller (eller 1 dl torkad)
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk oxfond (eller viltfond)
  • 2 krm salt
  • 2 tsk grönpeppar, mortlad
  • 0,5 msk vinäger (äpple, sherry, vitvins eller dragon exempelvis)

Servering

  • blandade rotfrukter, rostade
  • svartvinbärsgelé

Gör så här

  1. Biffar
    Vispa ihop ägg, majsmjöl, grädde, lökpulver, vitpeppar och salt.
  2. Blanda i färsen så det blir en jämn blandning, lättast med rena händer istället för slev. Tänk på att inte arbeta smeten för länge, då blir biffarna stabbiga.
  3. Forma smeten till 8 pannbiffar som du steker i smör så de får fin färg på varje sida.
  4. Sås
    Addera lök, vitlök, äpple, trattkantareller och grönpeppar i pannan, låt det steka några minuter. Häll på grädde och mjölk och låt det koka ihop.
  5. Servering
    Servera gärna med rostade rotfrukter och svartvinbärsgelé.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer