Vildsvinsbiffar med indiska smaker

Vildsvinsbiffar med indiska smaker
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Vildsvinsbiffar med indiska smaker

4

10 steg att laga

27 ingredienser

1 h

Viltfärsbiffar tillsammans med indiskt ris är en oanad kombination som gifter sig underbart gott ihop!

Ingredienser

portioner4 portioner

Biffar

  • 500 g viltfärs (från vildsvin)
  • 1 ägg
  • 0,5 dl majsmjöl
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 tsk curry
  • 1 msk lökpulver
  • 1 tsk salt
  • olja (att steka i)

Kokossås

  • 2 gul lök
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 msk garam masala
  • 2 msk rapsolja
  • 1 kanelstång
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk salt
  • 1 buljongtärning (grönsak eller kyckling)
  • 3 dl kokosgrädde
  • 1 burk krossade tomater

Kardemummaris

  • 2 msk rapsolja
  • 3 krm salt
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 dl russin, gärna gula
  • 4 kardemummakapsel
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 dl kokos
  • 4 dl basmatiris (eller jasminris)
  • 8 dl vatten, kokhett

Gör så här

  1. Biffar
    Vispa ihop ägg, majsmjöl, kokosgrädde, curry, lökpulver och salt.
  2. Blanda i färsen så det blir en jämn blandning, lättast med rena händer i stället för slev. Tänk på att inte arbeta smeten för länge, då blir biffarna stabbiga.
  3. Forma smeten till 8 pannbiffar.
  4. Stek biffarna ca 5 minuter på varje sida i rapsolja, eller kokosolja, så de får fin färg.
  5. Kokossås
    Finhacka lök och vitlök, addera till pannan med biffarna. Fräs löken med garam masala och rapsolja några minuter.
  6. Addera kanelstång, ingefära, salt, buljong, kokosgrädde och krossade tomater. Låt puttra ihop till en härlig sås och kolla så biffarna är helt genomstekta.
  7. Kardemummaris
    Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Lägg alla ingredienser till kardemummariset i en kastrull med lock som kan stå i ugn. Sätt på locket och tillaga i ugnen i 30 minuter.
  9. Baka i ytterligare 4 minuter utan lock.
  10. Servering
    Servera biffarna med kardemummariset, kokossåsen och gärna lite nötter på toppen.