Viktor Borge

Viktor Borge ny
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Viktor Borge

21 ingredienser

30 m

Erik Videgård hyllar Danmark och bjuder här på en riktigt matig macka med röding, räkor, kräftor och kryddmajonnäs.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar har på frågor om alla sina recept!

Läs mer

Ingredienser

portioner2 - 4

Kryddmajonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 5 dl olja
  • 1 tsk hp-sås
  • 1 tsk worcestersås
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk citronsaft
  • salt
  • peppar
  • 2 msk crème fraîche

Dillmajonnäs

  • 4 dl kryddmajonnäs
  • 1 knippe dill, hackad

Servering

  • 12 kräftstjärtar, kokta
  • 4 skivor röding, rå i tunna skivor
  • 4 skivor surdegsbröd
  • smör (till brödet)
  • 200 g regnbågsrom
  • 24 skalade räkor
  • 4 dillkvistar
  • 4 limeklyftor

Gör så här

Kryddmajonnäs

  1. Rör äggula och salt tills det blir vitt och tjockt. Tillsätt sedan ättika.
  2. Häll i lite olja åt gången under omrörning.
  3. Smaka av med HP-sås, worcestersås, dijonsenap, soja, citronsaft, salt och peppar.
  4. Tillsätt slutligen crème fraiche.

Dillmajonnäs

  1. Blanda kryddmajonnäs med hackad dill.
  2. Låt dillmajonnäsen vila kallt en halvtimme innan den serveras.
  3. Tillsätt eventuellt mer dill efter smak.

Servering

  1. Dela kräftstjärtarna på längden.
  2. Lägg den råa rödingen på det smörade brödet.
  3. Toppa med en sträng kaviar.
  4. Placera räkorna på ena sidan av brödet och de halverade kräftstjärtarna på den andra.
  5. Garnera med dill och en limeklyfta.
  6. Servera dillmajonnäsen i en skål bredvid.