Vietnamesiska vårrullar med dippsås

koket.se
Vietnamesiska vårrullar med hoisin- och sweetchilisås
Foto: Tv4

Vietnamesiska vårrullar med dippsås

17 ingredienser

40 m

Starta kvällen med de här grönsaksfyllda vårrullarna till förrätt. Med en smakrik dippsås blir det riktigt festligt och gott!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Kar-Fat - Malmö laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 50 g glasnudlar
  • 1 morot
  • 10 cm purjolök
  • 50 g vitkål
  • 50 g bambuskott
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 klyfta vitlök
  • 20 g färsk ingefära
  • 2 msk olja
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 8 rispapper

Servering

  • 4 msk hoisinsås
  • 4 msk sweet chilisås
  • ev 8 räkchips (till garnering och upplägg)

Gör så här

  1. Blötlägg glasnudlarna i ljummet vatten i 30 minuter.
  2. Skala och strimla morot, purjolök, vitkål och bambuskott.
  3. Hacka persiljan.
  4. Slå av vattnet från glasnudlarna.
  5. Hacka vitlöken och strimla ingefäran.
  6. Värm woken och häll i oljan.
  7. Fräs vitlöken tillsammans med ingefäran tills vitlöken börja få färg.
  8. Vänd i bambuskotten, vitkålen och moroten och fräs i ca 2–3 minuter.
  9. Vänd i nudlarna och blanda väl.
  10. Häll i vattnet och smaksätt med soja, salt och peppar. Låt vattnet koka.
  11. Vänd i purjolöken och blanda väl, låt svalna.
  12. Blanda sedan i persiljan.
  13. Blötlägg en kökshandduk att rulla vårrullarna på.
  14. Blötlägg ett rispapper i taget i en skål med ljummen vatten, vänta tills rispappret mjuknat. Det tar ca 10–15 sekunder.
  15. Lägg genast upp rispappret på den blöta handduken.
  16. Lägg ca 0,5 dl av glasnudelblandning på rispappret och vik ihop vårrullen. Upprepa med ett nytt rispapper. Låt inte vårrullarna nudda varandra, de klibbar ihop väldigt lätt.
  17. Servering
    Servera vårrullarna med en dippsås gjord på hoisinsås och chilisås.