Vietnamesisk rödkålssallad med fläskfärs och sesamfrön

39 röster
30 m
4
Vietnamesisk rödkålssallad med fläskfärs och sesamfrön
Foto: Tina Axelsson

Receptet är ur boken Veckan före löning av Karolina Sparring, Norstedts.

veckan fore loning_omslag

"Rödkål och fläskfärs är en strålande kombo. Var noga med att steka färsen på hög värme så den blir riktigt krispig och god." /Karolina Sparring

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Rödkålssallad

  • 250 g rödkål, strimlad
  • 1 morot, strimlad
  • 1 limefrukt, finrivet skal och saft
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt

Färs

  • 1 msk olja (neutral)
  • 500 g fläskfärs
  • 2 msk soja (japansk)
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk sesamfrön

Servering

  • jasminris
  • majonnäs
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser till salladen i en bunke.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs och finfördela färsen tills den fått fin färg.
  3. Rör ner resterande ingredienser.
  4. Blanda ner färsen i salladen och servera med jasminris och majonnäs.
Tips!
veckan fore loning_omslag

Receptet är ur boken "Veckan före löning"

Laddar fler recept...