Videgårds sjömansbiff

Erik Videgård KK 2024

Videgårds sjömansbiff

14 ingredienser

1 h

Det blir inte mer klassiskt än sjömansbiff! Här delar Erik Videgård med sig av sitt bästa recept.

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar, tunt skivade, 3 mm
  • rapsolja (till stekning)
  • 0,5 dl majsstärkelse (eller vetemjöl)
  • 1 msk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 800 g nötinnanlår, tunt skuret i 5 cm bitar
  • 8 potatisar, tunt skivade, 3 mm
  • 2 lagerblad
  • 2 dl oxbuljong
  • 33 cl öl
  • 2 kvistar färsk timjan

Servering

  • persilja, hackad
  • grönsaker, picklade
  • senap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hetta upp en stekgryta och tillsätt lite olja.
  3. Stek löken mjuk, lyft upp och ställ åt sidan.
  4. Blanda mjöl, salt och peppar i en plastpåse.
  5. Lägg köttet i påsen och skaka tills det är täckt.
  6. Hetta upp grytan igen och stek köttet på hög värme så att det får en fin stekyta.
  7. Varva kött, lök och potatis i grytan.
  8. Tillsätt lagerblad, buljong och öl.
  9. Ställ in grytan i ugnen med lock i ca 45 minuter.
  10. Känn efter med en sticka så att potatisen känns klar.

Servering

  1. Strö över hackad persilja och servera med picklade grönsaker och senap.