Victors dumplings

POPULÄRT
Victors dumplings
Foto: TV4
Victor Munthe
Victor Munthe

Victors dumplings

Av: Victor Munthe

Från: Efter stängning

39 ingredienser

1 h 30 min

Dumplings med tre olika fyllningar - svamp och kål, räkor samt fläsk. Alla serverade med passande dippsåser till.

Ingredienser

Deg

  • 400 g vetemjöl special
  • 216 g vatten, kokande
  • 7 g salt

Fyllning - svamp och kål

  • 200 g blandad svamp (t ex, champinjoner, shiitake och ostronskivling)
  • 100 g savoykål
  • 2 salladslökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 cm färsk ingefära
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk olivolja

Fyllning - räkor

  • 300 g färska räkor
  • 4 blad pak choi
  • 2 msk yuzujuice
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander

Fyllning - fläsk

  • 200 g fläskfärs
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 100 g savoykål
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 salladslökar
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 kruka färsk koriander

Srirachamajonäs

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk sriracha

Sesammajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 tsk sesamolja

Sojadipp

  • 1 dl japansk soja
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 3 msk neutral olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk mirin
  • 0,5 kruka färsk koriander

Gör så här

Deg

  1. Blanda alla ingredienser med en sked. Knåda ihop degen i 5 minuter (akta fingrar a, det kan vara varmt).
  2. Låt vila i plastfolie 10 minuter.
  3. Knåda degen 5 minuter till tills den är helt slät.
  4. Låt vila minst 20 minuter men kan med fördel vila 60 minuter.
  5. Kavla ut degen så att du kan se handen igenom.
  6. Använd en stans för att få runda degpapper.
  7. Mjöla ordentligt (annars fastnar de i varandra) och lägg papperna i en hög med en fuktig handduk över tills det är dags att använda.

Fyllning - svamp och kål

  1. Hacka svamp och lägg i en torr panna på medelvärme. När svampen inte längre släpper vatten tillsätt olivoljan och stek tills fin färg.
  2. Hacka kålen och salladslökarna och stek i en separat panna med lite olivolja tills de är mjuka.
  3. Riv ingefära och vitlök.
  4. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt, peppar, soja och sesamolja.

Fyllning - räkor

  1. Skala räkorna. Hacka räkor, pak choi, chili, vitlök, ingefära ,salladslökar och koriander fint. Blanda alla ingredienser och smaka av.

Fyllning - fläsk

  1. Hacka chili, savoykål, vitlök, salladslök, ingefära och koriander.
  2. Blanda allt och smaka av med salt, peppar, soja och sesamolja.

Tillagning av dumplings

  1. Om man vill ha en dumpling med lite textur kan man steka den och sen ånga den. Annars ångkokar man dem.
  2. Fyll dumplings med 1 tsk fyllning. Vik ihop på valfritt sätt så att ingen luft kommer in.
  3. Stekta dumplings: Värm upp en panna med olja, lägg i dumplingsen. När de har fått en fin yta, häll i vatten så att det precis täcker botten. Sätt på ett lock och tillaga tills de är genomskinliga.
  4. Ångkokta dumplings: Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i dumplingsen i en bambukorg och ställ på kastrullen. Koka tills de är genomskinliga.

Srirachamajonnäs

  1. Blanda majonnäs med srirachasås. Smaka av.

Sesammajonnäs

  1. Rosta sesamfröna i en panna så att de får lite färg. Blanda alla ingredienser och smaka av.

Sojadipp

  1. Skiva chili och hacka koriander. Blanda alla ingredienser och smaka av.