Lös upp jästen i rumstempererad mjölk. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda på låg hastighet i cirka 15 minuter tills du har en fin och elastisk deg. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
Fyllning
Koka upp mjölk, hallon, vanilj och hälften av sockret. Vispa ihop resterande socker med majsstärkelsen och äggulorna. Slå den varma hallonmjölken över äggen och blanda ordentligt. Häll åter i kastrullen och låt koka samman i cirka 3 minuter över medelhög värme under konstant omrörning.
Dra från plattan och häll i en bunke. Vispa i smör och choklad tills du har en slät kräm. Kontaktplasta och låt svalna helt i rumstemperatur. Smaka upp med salt.
Utbakning
Kavla ut degen till en rektangel och stryk över chokladhallonkrämen. Börja rulla degen uppifrån och ner till en rulle, tajta till emellanåt.
Dela rullen på hälften och lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Klipp snitt hela vägen ner med en vass sax med cirka 2 cm mellanrum. Lägg bullarna åt höger, vänster och rakt i mitten likt en fläta.
Låt jäsa i 1-1,5 h under duk. Pensla med vispat ägg och strö över pärlsocker. Baka på 190 grader varmluft i cirka 30 minuter.