Vetegräsplättar med blancherad spenat

Vetegräsplättar med blancherad spenat 2
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Vetegräsplättar med blancherad spenat

14 ingredienser

20 m

Vetegräsplättar med blancherad spenat, ricotta, citron och rostade pinjenötter.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl durumvetemjöl (eller fullkornsvetemjöl)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl dinkelmjöl
  • 1,5 msk vetegräspulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2,5 dl växtbaserad mjölk

Topping

  • 300 g babyspenat
  • salt
  • 100 g pinjenötter
  • 250 g ricotta
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Blanda ihop ägg och växtbaserad mjölk. Tillsätt sedan de torra ingredienserna varsamt.
  3. Stek plättar av smeten i olja.

Topping

  1. Blanchera spenaten i saltat vatten i 30 sekunder. Häll sedan av spenaten i en durkslag.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna tills de får lite färg.
  3. Servera plättarna med tillbehören, ricottaost, citronskal och lite olivolja ringlat på toppen.