Vetegräsplättar med blancherad spenat

Vetegräsplättar med blancherad spenat 2
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Vetegräsplättar med blancherad spenat

14 ingredienser

20 m

Vetegräsplättar med blancherad spenat, ricotta, citron och rostade pinjenötter.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 dl durumvetemjöl (eller fullkornsvetemjöl)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl dinkelmjöl
  • 1,5 msk vetegräspulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2,5 dl växtbaserad mjölk

Topping

  • 300 g babyspenat
  • salt
  • 100 g pinjenötter
  • 250 g ricotta
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 msk olivolja

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Blanda ihop ägg och växtbaserad mjölk. Tillsätt sedan de torra ingredienserna varsamt.
  3. Stek plättar av smeten i olja.

Topping

  1. Blanchera spenaten i saltat vatten i 30 sekunder. Häll sedan av spenaten i en durkslag.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna tills de får lite färg.
  3. Servera plättarna med tillbehören, ricottaost, citronskal och lite olivolja ringlat på toppen.