Vermouthmarinerade kycklingbröst

Vermouthmarinerade kycklingbröst
Foto: TV4

Här får den goda kycklingen smak av såväl vermouth som rosmarin och apelsin. Vill man ha kycklingen helt barnsäker, så utesluter man bara spriten. Denna rätt blir lika god tillagad i ugnen. Beräkna 200 grader i 20 minuter. Servera med skysåsen, ris och sallad.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst
  • Marinad:
  • 2 dl vermouth
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 0,75 dl smält smör
  • 0,75 dl ospädd apelsinjuice

Gör så här

  1. Lägg köttet i plastpåsen. Blanda vin, salt peppar och rosmarin och slå i. Knyt till, lägg i kyl 2-3 tim.
  2. Låt köttet rinna av. Blanda marinaden med smör och apelsinjuice och använd till pensling.
  3. Grilla sakta och vänd ofta tills köttet är helt genomstekt.
Kommentera receptet

Fler goda recept