Vegopizza med soltorkade tomater, färska örter, pesto & mozzarella

20 m
2
Vegopizza med soltorkade tomater, färska örter, pesto och mozzarella
Foto: Köket.se
Från Köket
20 m
2

Du behöver

  • 2 pizzabottnar
  • 2 dl krossade tomater
  • oregano
  • salt och peppar
  • 1 mozzarellaboll
  • 1-2 dl parmesanost, riven
  • 70 g soltorkade tomater
  • 1 näve rucola
  • några blad basilika
  • 0,5 dl pesto

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut ett tunt lager krossade tomater på pizzabottnarna. Krydda med oregano, salt och peppar.
  2. Gör olika smaker på en och samma pizza och blanda mozzarella, soltorkade tomater, pesto och parmesan på olika delar av pizza.
  3. Grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills pizzan har fått fin färg. Toppa pizzan med basilika och rucola.
Kommentera receptet

Fler goda recept