Vegopizza med soltorkade tomater, färska örter, pesto & mozzarella
Vegopizza med soltorkade tomater, färska örter, pesto & mozzarella
11 ingredienser
20 m
Gör en pizza indelad i olika goda smaker!
Tips! Gör en pizza i förväg och värm upp den framåt kvällen. Gör olika smaker på en och samma pizza, blanda mozzarella, soltorkade tomater, rucola, basilika, pesto och parmesan – mums!
Ingredienser
- 2 pizzabottnar
- 2 dl krossade tomater
- oregano
- salt
- peppar
- 1 mozzarella bollar
- 1-2 dl parmesanost, riven
- 70 g soltorkade tomater
- 1 dl rucolasallad
- några blad basilika
- 0,5 dl pesto
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut ett tunt lager krossade tomater på pizzabottnarna. Krydda med oregano, salt och peppar.
- Gör olika smaker på en och samma pizza och blanda mozzarella, soltorkade tomater, pesto och parmesan på olika delar av pizza.
- Grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills pizzan har fått fin färg. Toppa pizzan med basilika och rucola.