Vegopizza med soltorkade tomater, färska örter, pesto & mozzarella

8 röster
20 m
2
Vegopizza med soltorkade tomater, färska örter, pesto och mozzarella
Foto: Köket.se

Gör en pizza indelad i olika goda smaker!

Tips! Gör en pizza i förväg och värm upp den framåt kvällen. Gör olika smaker på en och samma pizza, blanda mozzarella, soltorkade tomater, rucola, basilika, pesto och parmesan – mums!

Visa mer
20 m
2

Du behöver

  • 2 pizzabottnar
  • 2 dl krossade tomater
  • oregano
  • salt och peppar
  • 1 mozzarellaboll
  • 1-2 dl parmesanost, riven
  • 70 g soltorkade tomater
  • 1 dl rucola
  • några blad basilika
  • 0,5 dl pesto

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut ett tunt lager krossade tomater på pizzabottnarna. Krydda med oregano, salt och peppar.
  2. Gör olika smaker på en och samma pizza och blanda mozzarella, soltorkade tomater, pesto och parmesan på olika delar av pizza.
  3. Grädda i ugnen i ca 15 minuter eller tills pizzan har fått fin färg. Toppa pizzan med basilika och rucola.
24 september 2017

Laddar fler recept