Vegolasagne på 20 minuter

Foto: Köket
Vegolasagne på 20 minuter
16 ingredienser
20
Världens snabbaste lasagne med ricotta, spenat och soltorkade tomater. Genom att låta lasagneplattorna koka med i tomatsåsen får de extra mycket smak – och lasagnen blir klar på bara 20 minuter.
Ingredienser
- 2 klyftor vitlök
- smör, att steka i
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk torkad basilika
- 200 g soltorkade tomater, strimlade
- 1 msk strösocker
- 400 g krossade tomater
- 5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- salt, efter smak
- peppar, efter smak
- 300 g lasagneplattor
- 65 g babyspenat
- 150 g ricotta
- 2 dl riven ost
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader grill.
- Pressa vitlök i en stor stekpanna med höga kanter som tål ugn. Stek i olivolja tillsammans med tomatpuré, oregano och basilika.
- Häll av oljan från de soltorkade tomaterna. Tillsätt soltorkade tomater, socker, krossade tomater, vatten och grönsaksbuljong. Rör ihop till en jämn sås. Knäck lasagneplattorna i mindre bitar och rör ner dem i såsen. Låt puttra ca 10 minuter, eller tills lasagneplattorna är mjuka.
- Vänd ner spenaten. Klicka ut ricottan och rör försiktigt så att den precis blandar sig med tomatsåsen. Strö över riven ost och sätt stekpannan i ugnen. Gratinera ca 5 minuter, eller tills osten fått fin färg.