I samarbete med Kung Markatta

Vegobolognese med kikärtor & örter

9 röster
15 m
4
Pasta bolognese med vegostrimlor, kikärtor & örter Kung Markatta
Foto: Angelica Söderberg
15 m
4

Du behöver

  • 2 pkt Kung Markatta Vegostrimlor
  • 1 burk Kung Markatta Kikärtor
  • 400 g Kung Markatta Krossade tomater
  • 2 morötter, stora
  • 1 gul lök, stor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl Kung Markatta Solrosfrön, hackade
  • 1-2 msk soja
  • Färsk oregano
  • Färsk basilika
  • Salt och peppar
  • 4 port Kung Markatta Fusilli Fullkorn

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skiva morötterna i tunna slantar (gärna med mandolin) och hacka löken samt örterna.
  3. Stek strimlorna, morötterna och löken och tillsätt de övriga ingredienserna och låt koka ihop på medelvärme i ca 10 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs. Smaka av med kryddor och örter.
  4. Häll upp pastan och bolognesen i en skål. Toppa med lite hackade solrosfrön och färska örter.
13 april 2018

Fler goda recept