Vegobiff med kryddsmör och ugnsrostad potatis

koket.se
Vegobiff med kryddsmör och ugnsrostad potatis
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Vegobiff med kryddsmör och ugnsrostad potatis

22 ingredienser

40 min

God och grön middag med smakrika färsbiffar, ugnsrostade småpotatisar, vitlökssmör och en syrlig tomat- och rödlökssallad.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner

Ugnsrostad potatis

  • 900 g delikatesspotatis
  • olivolja
  • salt

Smör

  • 200 g smör
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk oregano
  • 1 kruka färsk persilja
  • salt
  • peppar

Vegobiffar

  • 500 g formbar vegofärs, fryst och tinad
  • 1 gul lök
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk oregano
  • 1 msk dijonsenap
  • olivolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Tomatsallad

  • 400 g tomat
  • 1 rödlök (liten)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt

Gör så här

  1. Ta fram smöret ur kylen och sätt ugnen på 250 grader
  2. Klyfta potatisen och blanda med olivolja och salt på en plåt. Rosta i ugnen i ca 20-25 minuter.
  3. Hacka persilja, lägg undan lite till servering. Gaffla smöret med alla ingredienser och låt stå.
  4. Skala och finhacka löken. Blanda färsen med löken och resten av ingredienserna till färsbiffarna.
  5. Skala och skiva rödlöken tunt. Tärna tomaterna och blanda med olivolja och balsamvinäger i en skål, salta och peppra.
  6. Göra fyra stycken platta biffar av färsen och stek dem gyllene i olivolja på båda sidorna.
  7. Servera med vitlökssmör på, tomatsallad och rostad potatis. Strö över persilja.