Vegansk lättlagad pasta - carbonara style! Med marinerad rökig tofu och krämigt god cooking fraiche kommer den här veganska varianten bli en ny vardagsfavorit.
Skär upp tofun i små kuber och torka av med hushållspapper så tofun inte blir för vattnig. Lägg över tofun i en plastpåse och häll ner liquid smoke, japansk soja, farinsocker och rapsolja. Knåda om lite försiktigt så marinaden gnids in. Låt marineras i 30 min.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Hetta upp en stekpanna och häll över både tofu och marinad i pannan. Låt brynas tills tofun fått yta. Häll över tofun i en skål och torka ur pannan.
Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp pannan med lite olja och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Häll över vitt vin och låt koka in. Häll ner tofun i pannan igen.
Tillsätt fraiche och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Blanda såsen med pastan och ringla över lite olivolja. Dra något extra drag med pepparkvarnen över pastan.