Vego carbonara med rökig tofu

6 röster
Vego carbonara med rökig tofu
Foto: köket.se

Du behöver

Rökig tofu

  • 250 g tofu
  • 0,5 msk liquid smoke
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk rapsolja

Carbonara

  • 4 port pasta
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl Planti Cooking Fraiche Natural
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Skär upp tofun i små kuber och torka av med hushållspapper så tofun inte blir för vattnig. Lägg över tofun i en plastpåse och häll ner liquid smoke, japansk soja, farinsocker och rapsolja. Knåda om lite försiktigt så marinaden gnids in. Låt marineras i 30 min.
  2. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Hetta upp en stekpanna och häll över både tofu och marinad i pannan. Låt brynas tills tofun fått yta. Häll över tofun i en skål och torka ur pannan.
  4. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp pannan med lite olja och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Häll över vitt vin och låt koka in. Häll ner tofun i pannan igen.
  5. Tillsätt fraiche och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda såsen med pastan och ringla över lite olivolja. Dra något extra drag med pepparkvarnen över pastan.
31 maj 2019