Vego biang biang nudlar

koket.se
Vego biang biang nudlar
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Vego biang biang nudlar

13 ingredienser

20 min

En middagrätt som går snabbt att laga och har massor av smak! Traditionella biang biang nudlar görs på deg av vetemjöl och vatten som sen kavlas tunt och skärs i breda remsor. Här tar Jennie en genväg och använder färska lasagneplattor.

Se Jennie Walldén laga receptet

koket.se
Spela video

Ingredienser

portioner
  • 2 förp färska lasagneplattor, gärna de som är långa (à 250 g)
  • 250 g shiitakesvamp
  • 4 pak choi, blad separerade (små)
  • 5 msk japansk soja
  • 5 msk svart risvinäger (eller balsamvinäger)
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 4 msk gochugaru (koreanska chiliflakes)
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 1,5 dl neutral matolja
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackad
  • neutral matolja, till stekning
  • salt

Gör så här

  1. Skär lasagneplattorna i ca 4 cm breda remsor. Lägg åt sidan.
  2. Riv ev svampen med händerna till munsstora bitar. Stek svampen hårt på hög värme. Ställ åt sidan.
  3. Fördela soja och vinäger i djupa portionsskålar.
  4. Koka upp en stor kastrull med vatten. Blanchera pak choibladen i några sekunder, ta sedan ur med hålslev och fördela i skålarna.
  5. Koka nudlarna i 2 minuter och fördela i skålarna. Lägg en liten hög med salladslök, gochugaru, sesamfrön och vitlök på toppen på nudlarna i varje skål.
  6. Hetta upp oljan tills rykande het. Häll försiktigt över salladslök, gochugaru, sesamfrön och vitlök. Strö på koriander, vänd runt nudlarna i skålarna och hugg genast in.