Veggiewok med cashewnötter och thaibasilika

Veggiewok med cashewnötter och thaibasilika
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Veggiewok med cashewnötter och thaibasilika

7

7 steg att laga

18 ingredienser

30 min

Enkel och smakrik vegowok med friterad tofu, goda grönsaker och crunch från cashewnötter. 

Kökets shop

Asiatiska favoriträtter på Jennies otroligt goda sätt

Wok, ris, nudlar

Jennie Walldén

219 kr

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1,5 dl cashewnötter
  • 400 g friterad tofu
  • 2 msk japansk soja (till tofun)
  • 2 tsk sesamolja (till tofun)
  • 250 g brysselkål, halverade
  • 2 klyfta vitlök, finhackade
  • 2 tsk färsk ingefära, finhackad
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk risvinäger
  • 4 msk sweet chilisås
  • 200 g skogschampinjoner, halverade
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 1 paprika, i munsstora bitar
  • 1 kruka thaibasilika
  • rapsolja, till stekning (neutral smak)

Till servering

  • 4 port jasminris, nykokt

Gör så här

  1. Rosta cashewnötterna i en torr wok tills de fått lite färg. Lägg dem åt sidan.
  2. Stek den friterade tofun i lite olja i 5-7 minuter tills den blivit lite frasig och fått färg. Dra woken från värmen och häll i japansk soja och sesamolja. Rör om ordentligt och lägg tofun åt sidan.
  3. Låt woken bli rykande varm och häll i 2 msk olja. Lägg sedan i brysselkål och woka i 3-4 minuter.
  4. Blanda ihop japansk soja, sesamolja, hoisinsås, risvinäger och sweet chilisås till en sås.
  5. Tillsätt vitlök, ingefära, svamp, rödlök och paprika. Låt woka i 3 minuter på väldigt hög värme.
  6. Lägg tillbaka tofun i woken och blanda runt. Häll i såsen och rör om väl.
  7. Blanda ner cashewnötterna till sist och rör om. Toppa med thaibasilika och servera genast med ångade varmt jasminris.
TIPS!
läs mer
Sofia Antonsson 2

4 tips för känslig mage

Dietisten Sofia Antonssons tips för dig med IBS

Läs mer