Vegetariska enchiladas med rotsaker och getostkräm

Vegetariska enchiladas med rotsaker och getostkräm
Foto: Köket

Vegetariska enchiladas med rotsaker och getostkräm

10

8 steg att laga

9 ingredienser

25 m

Enkel och snabb vardagsmiddag - enchiladas med vegetarisk pytt, rödbetor, getostkräm och honung.

läs mer
Felix vegetarisk pytt produkt ny

Felix tipsar!

Felix veggie pytt är gjord på svensk potatis och bra råvaror utan tillsatser som tillagas i Skåne.

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 6 tortillabröd
  • 350 g Felix vegetarisk pytt
  • 3 rödbeta, kokta
  • 200 g getost
  • 2 dl crème fraîche
  • 2-3 msk honung
  • ev oregano

Servering

  • sallad
  • tomat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll upp 350 g (halva påsen) Felix Vegetarisk pytt i en skål och låt tina lite.
  3. Skär förkokta och skalade rödbetor i små bitar.
  4. Mosa 150 g av getosten tillsammans med crème fraiche. Spara resterande getost för att toppa med.
  5. Fördela vegetarisk pytt, rödbetor och getostkräm på 6 tortillabröd.
  6. Ringla lite honung över all fyllning och rulla ihop till enchiladas. Fäst med tandpetare om det behövs.
  7. Strö över getosten och gratinera i ugnen i 10-15 minuter, eller tills de fått fin färg.
  8. Garnera eventuellt med lite färsk eller torkad oregano. Servera tillsammans med en sallad.
TIPS!