Vegetarisk Tagine från Marocko

koket.se
Vegetarisk Tagine från Marocko
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Vegetarisk Tagine från Marocko

22 ingredienser

1 h

Här kommer receptet på en härlig grönsaksgryta med smaker från Nordafrika. Perfekt söndagsmiddag eller vardagsräddare!

Se Erik Videgård laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Kryddmix

  • 1,5 tsk korianderfrö
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 g saffran

Gryta

  • 1 msk rapsolja
  • 50 g lök
  • 10 g vitlök
  • 1 inlagda citroner
  • 100 g morot
  • 300 g butternutpumpa
  • 100 g kålrabbi
  • 500 g tomatpassata
  • 2,5 dl vatten
  • 1 burk kikärtor
  • 50 g bladspenat
  • 1 msk honung
  • salt

Servering

  • granatäpple
  • mynta
  • injera

Gör så här

Kryddmix

  1. Börja med att göra kryddmixen genom att rosta korianderfrö och mortla dem tillsammans med övriga kryddor.

Gryta

  1. Hetta upp oljan i en tagine eller gjutjärnsgryta.
  2. Skiva löken tunt, finhacka vitlöken och citronen samt tärna morot, pumpa och kålrabbi.
  3. Fräs löken tills den är genomskinlig, ca 5 minuter, tillsätt vitlöken och fräs ytterligare 2 minuter.
  4. Tillsätt morot, pumpa och kålrabbi. Fräs i 2 minuter, tillsätt kryddorna och fräs i 1 minut.
  5. Tillsätt citron, passata och vatten. Blanda och låt sjuda under lock i 30 minuter.
  6. Tillsätt de kokta kikärterna och sjud under lock i ytterligare 10 minuter.
  7. Tillsätt bladspenaten och honungen och rör om.
  8. Smaka av med salt och garnera med granatäppelkärnor, mynta och injera vid sidan.