Vegetarisk spaghetti bolognese på rotselleri och morötter

50 m
4
Spela video Vegetarisk spaghetti bolognese på rotselleri och morötter
Foto: TV4
50 m
4

Du behöver

  • 400 g spaghetti
  • 300 g rotselleri
  • 2 små morötter
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl rött vin
  • 450 g krossade tomater
  • 2 tsk torkad oregano
  • 0,5 dl basilikablad
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 nypa strösocker

Gör så här

  1. Skölj och skala selleri och morötter. Skär dem i små små tärningar eller hacka dem grovt.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs lök, vitlök, selleri och morötter på låg värme i ca 5 minuter och häll sedan över allt i en kastrull.
  3. Tillsätt först tomatpuré och sedan vin. Låt alltsammans puttra i ett par minuter.
  4. Blanda i de krossade tomaterna, oregano, basilika, salt, peppar och socker. Koka, under lock, på svag värme i ca 40 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen, och låt den rinna av i ett durkslag. Servera pastan med finriven parmesanost.
Kommentera receptet

Fler goda recept