Vegetarisk lasagne med svamp och zucchini

Vegetarisk lasagne med svamp och zucchini
Foto: TV4
Helena Österberg SMK 2019
Helena Österberg SMK 2019

Vegetarisk lasagne med svamp och zucchini

Av: Helena Österberg

Från: Sveriges mästerkock

20 ingredienser

60 m

En god hemlagad lasagne på vegetariskt vis med smakrik tomatsås, champinjoner, zucchini och bechamelsås.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp lasagneplattor
  • 6 champinjoner
  • 0,5 gul lök
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 zucchini, i skivor

Tomatsås

  • 3 bifftomater
  • 0,5 chilifrukt
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 kruka basilika
  • salt
  • peppar

béchamelsås

  • 2 msk vetemjöl
  • 50 g smör
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl parmesanost
  • salt
  • vitpeppar
  • malen spiskummin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Börja med tomatsåsen. Hacka tomater, lök, vitlök och chili och fräs ihop i en stekpanna tillsammans med lite olja. Tillsätt eventuellt vatten om den blir för tjock. Tillsätt sist basilikan och smaka av salt och peppar.
  3. Gör sedan bechamelsåsen. Smält smöret tillsammans med mjölet i en kastrull så det blir en kräm. Tillsätt vätskan och vispa ihop så såsen blir slät. Tillsätt osten och krydda efter smak.
  4. Hacka ner och stek svamp och lök. Tillsätt balsamvinägern.
  5. Montera ihop lasagnen och varva tomatsås med svampen och bechamelsås. Lägg endast ett lager med skivad zucchini. Riv över parmesan på toppen och gratinera i ugnen i 20-30 minuter.