Glutenfri, veganska langos

POPULÄRT
koket.se
Vegetarisk langos
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Glutenfri, veganska langos

8 ingredienser

2 h

Friterade, glutenfri- och laktosfria langos är en syndigt god kioskvältare, här med vegetarisk topping!

Följ Erik på Instagram
Erik Videgård Instagram

Följ Erik på Instagram

Följ Erik och ställ frågor om receptet direkt till Erik på Instagram

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 g salt
  • 250 g växtdryck, ljummen rismjölk
  • 300 g glutenfri mjölmix
  • 7 g torrjäst
  • olja (till fritering)

Topping

  • röd tångkaviar
  • soyafraîche
  • rödlök, i tunna skivor

Gör så här

  1. Lös upp saltet i rismjölken.
  2. Blanda mjöl och jäst i en stor bunke.
  3. Tillsätt rismjölken och blanda, först med trägaffel och sedan med en hand tills degen är smidig och släpper från bunken.
  4. Täck över bunken och låt jäsa i 40 minuter.
  5. Kavla ut degen på ett mjölat bord och ta ut cirklar av degen i önskad storlek. Använd händerna och sträck ut degen till ovaler som är tjockare i kanterna och tunnare i mitten.
  6. Låt vila ytterligare 30 minuter på bakbordet innan fritering.
  7. Hetta upp olja till 170 grader och fritera degen gyllenbrun på båda sidor.
  8. Låt rinna av på hushållspapper innan du lägger på toppingen och serverar.