Följ Erik och ställ frågor om receptet direkt till Erik på Instagram
Läs mer
Se Erik Videgård laga receptet
Ingredienser
3 g salt
250 g växtdryck, ljummen rismjölk
300 g glutenfri mjölmix
7 g torrjäst
olja (till fritering)
Topping
röd tångkaviar
soyafraîche
rödlök, i tunna skivor
Gör så här
Lös upp saltet i rismjölken.
Blanda mjöl och jäst i en stor bunke.
Tillsätt rismjölken och blanda, först med trägaffel och sedan med en hand tills degen är smidig och släpper från bunken.
Täck över bunken och låt jäsa i 40 minuter.
Kavla ut degen på ett mjölat bord och ta ut cirklar av degen i önskad storlek. Använd händerna och sträck ut degen till ovaler som är tjockare i kanterna och tunnare i mitten.
Låt vila ytterligare 30 minuter på bakbordet innan fritering.
Hetta upp olja till 170 grader och fritera degen gyllenbrun på båda sidor.
Låt rinna av på hushållspapper innan du lägger på toppingen och serverar.